onsdag 16 februari 2011

TENCEL/LYOCELL I ANNA PS UNDERKLÄDER del 1

Vi har lagt ner stor omsorg på val av material till AnnaPS underkläder.
Viktigast av allt har varit att hitta ett material som du som kund skulle komma att älska. 


Valet har fallit på den nya tidens material, Tencel som också kallas Lyocell. 


Tencell är mjukt som bomull, skinande som silke och andas som ull. Det har en vacker skimmer och är underbart lent. Det finns fantastiska fördelar med Lyocell. Det andas och det transporterar bort fukt. Alla dessa egenskaper gör att det känns som ett andra skinn och passar även för de med känslig hy.


Tencellens konstruktion ger dessutom en slags antibakteriell funktion som gör att det blir rent vid 40 grader. Det tål 60 grader men det behövs inte.


Att tencel/lyocell dessutom står för Hållbart Mode är ett extra stort bonus. Men mer om detta i ett annat inlägg.


Snart får du njuta av underkläder i mjukaste skimrande lyocell/tencell.

2 kommentarer:

  1. Underkläder ska väl alltid tvättas i 60 grader, just för att det är ett sånt utsatt område för just bakterier. Att materialet har någon sorts naturligt motstånd till bakterier ska man ta med en nypa salt. Det är som med materialet Bambu, som marknadsförs att vara antibakteriell. Det är den inte.

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt att Bambu inte är antibakteriellt även om det har en viss giftig substans i sig när det växer vilket gör att det kan klara sig utan angrepp när det växer så betyder det inte att detta ämne ger en antibakteriell effekt.

    Tillverkaren av Tencel (Lentzing i Österrike) se http://www.lenzing.com/en/fibers/tencel/hygiene.html
    beskriver det som att det är Tencel fiberns unika kontruktion att transportera bort fukt från skinnet som gör bakterietillväxten blir minimal, vilket ger en slags antibakteriell förmåga. Pga hämmad bakterietillväxt blir det rent vid 40 grader.
    Vill man ändå tvätta i 60 grader så går det alldeles utmärkt. Den höga kvaliteten i tyget gör att det håller för upp till 95 grader om så önskas.
    Prova Tencel, det har fantastiska egenskaper!

    SvaraRadera