onsdag 26 januari 2011

Vad gör man på en inköpsmässa för mode?

På inköpsmässa finns leverantörer och agenturer för tyg, trikå, band, etiketter, knappar, tofsar, ja allt du kan tänka dig kan ingå i ett klädesplagg. Bäst är att gå igenom innan vilka man vill träffa och boka tid med dem. Det går att komma dit och gå direkt till respektive monter men med risk för att alla försäljare är upptagna. I vissa montrar är det alldeles omöjligt att komma in utan förbokat möte.

Väl inne hos leverantören/agenturen så bläddrar man igenom massor med nya prover (på denna mässa är det framförallt nyheter). Så tar man ut dem man gillar och klipper provbitar eller beställer hem prover. 

Som liten inköpare får man lära sig vilka leverantörer som kan tänka sig leverera i små kvantiteter och hålla sig till dem. De leverantörer som endast säljer i stora volymer kräver väldigt stora volymer för en order. Det gör naturligtvis och tyvärr att man är något begränsad att välja dessa leverantörers produkter. 

Det som är svårast när man är på mässan att det finns så mycket att välja på, ja ni vet hur det kan bli då....svårt att bestämma sig.

Här nedan några bilder från Preview mässan idag i Stockholm.
Coola saker för ANNA PS® ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar