måndag 17 januari 2011

HÅLLBART MODE DEL 8 - GIFT I VÅRA KLÄDER

Visst är det hemskt, att på våra reningsverk identifieras stora mängder mycket farliga kemikalier som är förbjudna att använda i Sverige. Det beror på att importerade kläder och textilier innehåller massa gifter. 
Den svenska miljö- och kemikalielagstiftning styr det vi tillverkar i landet. Den är hård och kontrollen av myndigheter intensiv, jag vet som jobbat många år inom svensk verkstadsindustri. Den lagstiftning som nu nyligen finns inom EU, Reach, är också bra och hård. Väljer vi tillverkare som följer dessa ökar förutsättningarna för Hållbart mode.
Det vi importerar kan innehålla precis vilka ämnen som helst! Tyvärr gör det så också. Många av de textilier vi importerar innehåller mängder men kemikalier som är skadliga för oss människor och vår jord. Detta är inte hållbart mode. Vi påverkas mycket mer än vi tror av detta. Förutom att dessa ämnen hamnar i vår natur och lagras i de djur vi äter så tar vi även upp ämnena i vår kropp via huden. Huden är vårt största organ, huden andas och tar upp de ämnen som den exponeras för. Så tyvärr så åker dessa rakt in i våra kroppar och lagras i den coktail av kemikalier som redan finns där. 
Hållbart mode är när vi säkrar att produkter inte innehåller gifter när de lämnar fabrikerna. 

AnnaPS® produkter är giftfria.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar