måndag 17 januari 2011

HÅLLBART MODE DEL 12 - TIPS NÄR DU HANDLAR

Vi vill känna oss fina i våra kläder. Därför är designen viktig när vi handlar kläder. Hur skall jag då göra när jag vill ha både snygga kläder men tänka hållbart mode?

För dig som enkelt vill ha några korta tips för att lyckas köpa en produkt som är bra (miljömässigt och etiskt sätt) men inte vill göra avkall på design (alla vill ha snygga kläder!) så kommer dessa här:
1. Välj kläder från märke som är omtalat för ett aktivt miljötänk (t.ex. Filippa K, Kuyichi, Polarn och Pyret). Mer tips om sådana märken kommer vi ha framöver på bloggen. Lägg gärna in tips du med!
2.Välj material som är ekologiskt t.ex. Lyocell (Tencell), Hampa, ekologisk bomull.
3.Tvätta enligt tvättips (se inlägg: Hållbart mode-del 10, Tvätta kläder)
4. Välj kläder som är producerade i EU.
Genom att göra lite gör du stor skillnad! Lycka till!

AnnaPS® har gjort aktiva val för att du skall få en produkt med hög designgrad och samtidigt genomtänkt med tanke på miljö och etik.


Vi tycker inte du skall behöva läsa innehållsförteckningarna för att vara säker på att inte bli lurad. Vi vet att det är jobbigt att behöva vara insatt i allt. Du skall kunna lita på AnnaPS.

AnnaPS® vill göra jobbet åt dig. 
Anna Sjöberg grundare till Anna PS

4 kommentarer:

  1. Spännande Anna! Lycka till med webshoppen! Ett tips till bloggen: Tänk på att inte ladda upp för "små" bilder! De blir pixliga då!

    SvaraRadera
  2. Åh tack för tipset, kul att du tycker det ser spännande ut.

    SvaraRadera
  3. läste alla tipsen, sitter just och ska skriva en kort uppsats om just hållbart mode. tack för tipsen! mycket, mycket givande.
    kram

    SvaraRadera
  4. Vad kul att du tyckte det var bra och givande inlägg Emmi, lycka till med uppsatsen!

    SvaraRadera