måndag 17 januari 2011

HÅLLBART MODE DEL 4 - RÅVARA

Hållbart mode när man odlar råvara innebär att man tillverkar råvaran så att marken där råvaran växer kan återhämta sig och fortsätta ge skörd i framtiden. Det innebär att man odlar så att marken t.ex. inte förgiftas eller töms på sitt vatten. Eller att djuren som ”gör” råvaran behandlas på ett bra sätt så att de kan fortsätta leva och föda sina barn.

Massor av kläder idag innehåller bomull. Många stora bomullsodlingar idag slukar enorma mängder vatten, ibland bevattnas bomullen på ett sätt att mycket stora arealer helt torkar ut och människor, djur och växter inte längre kan leva på dessa platser vilket ger stora miljökatastrofer. Att välja ekologisk bomull är att göra ett aktivt val för att förbättra situationen men ännu mer kan man göra genom att välja ett annat material, om man väljer ett annat bra alternativ.

Vad skall man då välja? Jag skall ge några tips här på bloggen framöver men det är svårt eftersom alla material har någon nackdel. Slutsaten är att när man vill välja ett material som är miljövänligt så bör man väga in flera olika faktorer, vad det är för råvara, hur det är odlat och hur det är tillverkat, mer om det framöver här på bloggen.

Att välja hållbart mode innebär att väga för- och nackdelarna mot varandra. Det gäller att hitta klädleverantörer som man litar på och som är pålitliga när det gäller hållbart mode, det är svårt att vara konsument och kunna hålla reda på allt.


AnnaPS® vill göra jobbet åt dig . Vi har vägt för och nackdelar mot varandra och valt en hållbar råvara, lyocell som är gjort på cellulosa (träd). Den är garanterat tillverkad på ett hållbart sätt.
AnnaPS® vill att du skall slippa ta reda på allt själv. Vi gör jobbet åt dig och du skall kunna lita på att AnnaPS® aktivt gjort allt för att skapa en produkt som är hållbart mode utifrån de förutsättningar som finns.
Ull är en naturlig råvara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar