fredag 2 mars 2012

Produktion av AnnaPS kläder del 2-sticka tyget

Nu fortsätter vi våra inlägg om hur våra kläder produceras. Vi berättar här hur det material som AnnaPS använder i våra underkläder tillverkas, materialet heter Tencel. I del 1 berättade vi hur fibern tillverkas. När fibern är tillverkad så skickas den till ett spinneri för att sedan sändas till ett stickeri som stickar tråden till trikå (trikå kallas tyg som är stickat). Om det berättar vi i detta inlägg.

När det äntligen är en tråd transporteras tenceltråden till Sverige. Här stickas AnnaPS trikå hos en svensk trikåtillverkare som redan tidigt insåg vikten av att använda tråd som inte innehåller farliga kemikalier. Redan under företagets första år under början av 90-talet valde man att arbeta med miljösäkrade produkter. Idag har AnnaPS leverantör av trikå Ökotex certifikat i hårdaste klassen, klass 1. Vilket innebär att inga farliga eller otillåtna kemikalier får användas eller får finnas i produkterna.

Det vi vet är att vår leverantör av trikå köper spunnen tråd från leverantörer som har högsta klass i miljösäkring Ökotex, alltså klass 1(tillåtet för produkter till spädbarn). Det innebär att de garanterar att inga farliga kemikalier får användas eller finnas i tråden vid sändning.

Trikån stickas och färgen är naturvit. Så nu är det dags att färga trikån till önskad färg. Mer om detta i nästa blogginlägg om produktion av AnnaPS kläder (del 3).
AnnaPS Tencel stickas i Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar