onsdag 16 mars 2011

WEBSHOP - del 2

När vi skulle starta webshop för att sälja våra underkläder, började vi med en grundlig kartläggning: 
- vilka webshops gillade vi och varför?
- vilka funktioner är viktiga?  
- hur fungerar en webshop?


Sen pratade vi med andra företagare som hade webshop, hur de gick till väga vid starten och vilken leverantör de valt och varför. Återigen: stort tack till Erik Jorlin och Frida Eklund Ekman- Modelmini för er support och goda råd i början!


Därefter gjorde vi en s.k önskelista: vilka funktioner och vilken information som skulle finnas där.  Vag tyckte vi var viktigt i webshop men också vad måste vara med enligt tex. konsumentköplagen. Därefter ritade vi massa skisser hur vi ville att sidan skulle se ut och vilka sidor som skulle finnas med. En översiktskarta helt enkelt. 


Leverantör: Vi valde att jobba med Textalk, en e-handelsplattform. De är vår leverantör och har även hjälpt oss med programmering efter våra skisser.  Om du är sugen på att kolla hur webshop fungerar eller starta, så kan du hos Textalk ha en demoshop och prova dig fram. 


Tips: 1. Surfa, surfa surfa. Var kritisk och gör en plus/minuslista på sidor som du gillar. Gå in på stora etablerade sidor, kända varumärken, uppstickare, små webshops etc. Titta gärna även på de webshopleverantörer du funderar på, vilka har de gjort webshops åt, hur ser dom ut? 
2. Våga fråga andra som startat webshop eller driver företag. Hur gjorde ni? Vad rekommenderar du? Vad bör man tänka på?
3. Tänk på att din webshop ska hänga samman med ditt varumärke och din affärsidé. Både stil- och innehållsmässigt. Att allt hänger samman. 


P.s Sen behöver du inte köpa från varje sida du besöker i undersökningssyfte .. kan bli väldigt dyrt?

Mitt i vintern i Östhammar startade vi valprocessen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar