måndag 25 april 2011

HÅLLBART MODE -del 17 Varför är Tencel så hett just nu?

Tencel nämns en hel del i modekretsar just nu, Svenska Moderådet säger att det är trendigt med Tencel. Vi på AnnaPS fick tipset för 3 år sedan att jobba med Tencel när vi letade material som uppfyllde följande krav:
- Material med lyxkänsla
- Material med underbar känsla
- Material med glans, stabilitet, lyster
- Material som håller år ut och år in, tvätt efter tvätt
- Material som klassas miljövänligt
- Material som tillverkas på ett etiskt bra sätt.


Många av oss idag känner att vi vill bidra till en positiv utveckling för vår miljö. Det är anledningen till att Tencel nu seglar upp som ett intressant material i våra kläder.


Vi på AnnaPS har sagt att våra kläder skall vara designade så att de alltid är rätt, alltså tidslösa och inte följa trender. Vi har valt Tencel utifrån dess fina egenskaper och är glada att det är fler som väljer att göra detta. För vi tycker att det är viktigt med snygga och sköna kläder, att man sedan får miljövänligt på köpet, det tycker vi är en bonus.


Filippa K är ett modemärke vi inspireras av. Filippa K har arbetat med Tencel i många år, kläderna är klassiskt designade, håller hög kvalitet och är rätt år ut och år in. Det många inte tänker på är att när man handlar Filippa K så finns ett gediget miljöarbete bakom kulisserna, alltså man får miljövänligt på köpet, liksom med AnnaPS.
Filippa K har länge haft Tencel i sina kollektioner




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar