måndag 17 mars 2014

Lena Type 1 climbing Mount Everest in AnnaPS garments
This is a story about Lena who is going to climb Mount-Everst. She is 41 years old and has Type 1 Diabetes. She is doing this to make the challenge, both climbing and having nice blood sugar levels. Is she the first women with Type 1 doing this challenge? Lena has a son born with heart deseas and she will also do this as a way to support the research for that in the found Hjärtebarnsfonden.se.

Lena is carrying insulin pump. It is a real challenge to carry all diabetic equipment, insulin etc at a high level of 6000 meter above the sea. She is going to protect the insulin pump and bs-meter in AnnaPS Tanktop with pockets in sides. She is going to carry the insulin in Panties with pockets, also from AnnaPS.

It is going to be very interesting to follow this climbing and see how AnnaPS can support it in the best manner.If you would read more about AnnaPS garments please follow this link.

Below you can read a letter from Lena (sorry, it is only in Swedish).
Lena Type1 who is preparing climbing Mount Everst- all diabetes things in AnnaPS garments

Hej
I maj 2014 ska en dröm gå i uppfyllelse och jag ska göra mitt livs äventyr.
Mot Everest
Min utmaning börjar 1 maj då jag flyger till Nepal. Där ska jag lära mig alpinklättring med yxor och stegjärn.
Vandra upp till Island Peak Basecamp via Mount Everest Basecamp.
Hålla jämt blodsocker, ta regelbundna blodsocker kontroller, tillföra energi så min kropp orkar 6-8-10 timmars vandring
dagligen under 23 dagar, för att slutligen klara toppförsöket mot Island Peak 6128 möh trots min typ 1 diabetes. 50% av de som vandrar upp till Mount Everest Basecamp klarar av utmaningen.
För mig med typ 1 diabetes blir det inte 1 utan 2 utmaningar, en mot berget och en mot min diabetes. Jag vet inte om någon kvinna med diabetes typ 1 har gjort liknande äventyr. Jag har antagit utmaningen och jag hoppas kunna klara detta.
Jag, Lena Sturebrand är en glad och sportig 41 årig mamma till två fina pojkar på 10 och 14 år. Hugo min yngsta pojke är född med hjärtfel. När han föddes blev livet inte alls som vi tänkt oss, utan mycket tuffare, med långa sjukhusvistelser, mängder av undersökningar behandlingar och kontroller kämpade vi oss igenom hans första levnadsår.
Tack vare svensk teknologi, duktiga läkare med hög kompetens och forskning inom området mår vår Hugo bra idag. Det är vi evigt tacksamma för.
Själv har jag har haft diabetes typ 1 i snart 4 år. Det är tufft att jobba som hygienist vara mamma, jobba som instruktör, träna mellan 10-15 timmar i veckan och vara diabetiker. Sedan i mars 2013 har jag fokuserat på kost, träning och min diabetes för att optimera mina chanser att lyckas på berget och med min utmaning.
Jag träffar och har träffat många patienter/ kunder med diabetes under mina år som tandhygienist/ instruktör och jag inser att många är rädda och inte vågar leva det liv de vill. Det är tråkigt då jag vet diabetes drabbar fler och fler människor i Sverige och jag önskar att de kan förstå att vi kan och klarar mycket mer än många tror. Jag vet att jag kan inspirera och ge fler diabetiker kunskap, goda råd, hopp och få dem förstå att vi klara mycket mer bara de vågar förändra sin vardag.
Jag har haft uppskattade föreläsningar under 2013 om att våga vara och leva mitt liv som jag vill och hur jag har lyckats må bra och få fina värden trots min diabetes. Föreläsningarna har varit för läkare och sjuksköterskor via läkemedelsföretaget Roche.
Jag är en social kvinna med massor av järn i elden, jag jobbar som sagt som Tandhygienist. Jobbar även som instruktör i spinning, GRIT, Functional moves, Bodystep, step, aerobic, core på SATS Västerås. Jag har varit konståknings tränare, fotbollstränare, basket tränare, jag har bott på Grönland i 5 år och jobbat där.
Jag har gjort tjejklassiker och delar av halvklassikern, jag är med i Winnet kvinnligt företagande och har en egen firma, Moves and Inspiration som jag använder vid föreläsningar och inspirationsklasser. Företag som Roche, Feelgood och Actic har anlitat mig i olika forum.
Det har skrivits en fin artikel om mig och mitt äventyr i Västmanlands läns tidning.
Diabetestidningen har också planerat att skriva en artikel om mig i som kommer ut i april.
Det är ju fantastiskt då jag har möjlighet att påverka och inspirera fler människor.
Då jag själv har erfarenhet av och ömmar för hjärtsjuka barn har jag påbörjat en insamling till Hjärtebarnsfonden med mål att
kunna ge dem 30000kr via Inspons- ett hälsosamt givande. Se inspons.se eller Hjärtebarnsfonden.se
Hjälp mig du också ,låt oss hjälpa barn som föds med hjärtfel.
Vänligen, Lena Sturebrand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar