tisdag 17 januari 2012

Dokument utifrån- modets offer på SVT play- ett tips att se innan 14 februari

Idag tittade jag på Dokument Utifrån, programmet som sändes den 15/1 och går att se på SVT play till den 14 februari, följ gärna länken:
http://svtplay.se/v/2675850/dokument_utifran/modets_offer

Jag önskar att alla tittar på detta program för att bli mer medveten om hur illa ställt det är med produktion av kläder. Självklart tillverkas inte alla kläder under dessa hemska förhållanden men tyvärr är det en mycket stor del.

Det jag ser i programmet är det vi på AnnaPS arbetar för att förändra. Ja det kostar mer, vi vet det. Men vi vill, för de som önskar, erbjuda juste producerade kläder. Tillverkning av AnnaPS kläder påverkar också miljön, det gör all tillverkning. Men ingenting (utom etiketten) tillverkas utanför EU och inga otillåtna kemikalier används och inga kemikalier släpps rakt ut. Färgningen är det svåraste momentet att minimera kemikalierna, för att iallafall göra så bra som möjligt färgar vi i ett miljöcertifierat färgeri och vi färgar inte ens vårt vita tyg.

I kommande inlägg skall jag berätta mer om hur vi producerar våra kläder och var. Hoppas ni vill veta och snälla, se programmet innan den 14/2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar