torsdag 7 juli 2011

Historien bakom pumpfickan på trosor

AnnaPS grundare - som är jag, Anna Sjöberg - är diabetiker typ 1 sedan 1998.


Under 2009 hade jag den stora glädjen att få en insulinpump. När man får pump så träffas man flera tillfällen under en vecka tillsammans med andra diabetiker som också skall få pump. Förutom dessa är det diabetssjuksköterskor med och en tekniska specialist från det pumpföretag man får sin pump ifrån.


När jag berättade att jag utvecklade underkläder så utropade diabetesköterskorna på Akademiska och min pumpspecialist, - Anna, du måste ta fram trosor där man kan bära insulinpumpen! Det saknas bra sätt att bära pump idag.


På den vägen var det. Jag hade en idé som vår designer Josefine utvecklade vidare och vips hade vi en prototyp. Denna har vi sedan testat med diabetesköterskor och en testgrupp. Nu har vi snart infört de flesta önskemål som kom från denna grupp. Men vi vill ständigt få in mer önskemål och tips om förbättringar.


Vad tycker jag själv om trosan med ficka? 
Jag har blivit helt beroende av den, nu tycker jag det är mycket struligt om jag inte har ett par trosor med ficka på mig. Livet med insulinpump har blivit så mycket smidigare när jag bär den i trosorna. Speciellt nattetid tycker jag det är underbart och så smidigt.
Anna Sjöberg i sina trosor med ficka där insulinpumpen förvaras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar