torsdag 31 mars 2011

Diabetessköterskor gillar trosan!

Nu är vi på mässa med diabetessköterskorna. De tycker trosorna med ficka att bära insulinpump i är så bra och löser så mångas behov. De är lyriska !
Det är så kul.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 30 mars 2011

INSULINPUMP - del 1 BOXI kallas produkter med ficka

Inspirerade och förväntsfulla av den kommande mässan (där vi träffar de flesta av landets diabetesjuksköterskor), kommer vi nu att skriva om varför vi har tagit fram en trosa med förvaring för insulinpump, hur den används och fördelar. 

En av våra trosmodeller heter Long leg BOXI. Long leg, för att det är en trosa med långa ben och BOXI,  för att den även har en specialdesignad förvaringsficka. I fickan kan bla du som har en insulinpump förvara den på ett oerhört smidigt och naturligt sätt. Du har alltid (ok, nästan) på dig underkläder och du har alltid på dig din pump. Varför inte integrera dessa två? Självklart, är vårt svar!

- Att du smidigt kan ha din pump förvarad, både under natten så väl som på dagen! 

Vi kommer att berätta mer, bl.a. vad vår testgrupp sa om trosan. Håll utkik här på bloggen.
Trosa med långa ben och ficka heter Long leg Boxi



måndag 28 mars 2011

ANNAPS och INSULINPUMP och DIABETESKÖTERSKOR

Äntligen skall vi få träffa diabetesköterskor! Vår trosa för att bära insulinpump har väckt ett stort intresse hos SFSD, alltså den förening Svenska diabetessjuksköterskor är med i (om du vill veta mer klicka här: SFSD). På torsdag-fredag har Sveriges diabetesköterskor sitt årliga symposium och där skall vi presentera vår första trosa, en trosa med förvaring av insulinpump för kvinnor, för ca 400 diabetesjuksköterskor.


Det känns så hedrande och roligt att äntligen få presentera vår produkt, för oss diabetiker så viktiga diabetesköterskor. Vi vill att alla diabetiker med insulinpump skall få kännedom om AnnaPS trosa med förvaring för insulinpump, en trosa som underlättar så mycket i flera situationer.


Vår tanke är att ge diabetesköterskorna informationsmaterial om våra trosor så att du som är insulinpumps bärare kan ta del av materialet när du besöker din diabetessköterska. Vill du ha mer information redan nu så kommer det att komma mer information på vår hemsida alldeles i dagarna. Vi kommer dessutom lägga upp en informationsbroschyr som du kan ladda ner.
Första utgåvan av vår trosa för insulinpump med fantastisk förvaring

söndag 27 mars 2011

ORD OCH ÖVERSKRIFTER

Häromdagen skrev vi om Bloglovin' och att följa bloggar. Det gör jag dels för att få nya influenser, vad går jag i gång på (och inte?) Sen är nytt för oss detta med blogg, nya inlägg och...skrivande.


En sak vi lagt märke till är ordförälskelse.  
Det finns så många vackra uttrycksfulla ord eller uttryck som helt plötsligt gör intryck. Med vackert menar vi - ord vars innehåll är fint, förmedlar en känsla eller att de bara är sköna att uttala. Det är många bloggare som är så duktiga med att hitta bra ord och överskrifter. Kraftfulla, enkla ord och uttryck. 


Veckans engelska favoritord: 
Simplicity [sɪmˈplɪs.ɪ.ti]
Tranquillity [træŋˈkwɪl.ɪ.ti]


Överskrifter har stor betydelse, att med fåtal ord fånga in läsare. Det har Elin Kling lycktas med på sin blogg.  En cool och en favoritöverskrift (när hon visar saker som står på hennes önskelista): Je voudrais. Betyder: jag vill ha - på franska. 
Kolla in här: Style by Kling. Sen är ju hennes blogg stilren och grafiskt supersnygg för övrigt också.. 


- Men svenska ord då? Självklart!
Dock skulle vi vilja höra med er, har ni något favoritord eller uttryck?
Vad gillar du?



fredag 25 mars 2011

HÅLLBART MODE -del 15 Mer om Tencel

Tencel (eller Lyocell som det också kallas) är ett hett material just nu. Det klassas som ett miljövänligt material och står därför för hållbart mode.


Tencel är gjort på cellulosa, alltså träd. Tencel-fibern kommer från ett företag i Österrike som heter Lentzing. De har valt att köpa träd från skogsbruk som är FSC-märkt och garanterat från hållbart skogsbruk. Det finns dessutom återvunna böcker i Tencel.


Tencel tillverkas med sodor som kan hanteras på ett säkert sätt och i slutna system. Det innebär att alla kemikalier är godkända av EU miljölagstiftning (REACH, den är hård) och alla kemikalier tas om hand och avsloppsvattnet renas innan det går tillbaka ut från fabriken. Tillverkningsprocessen är också sådan att inga kemikalier finns kvar i Tencel efteråt.


Tencel fibern är alltså en miljövänlig fiber. Det är också ett bra alternativ till bomull. Varför det är bra att välja alternativa material till kläder än bomull är för att bomullskonsumtionen blivit alldeles för hög, vi behöver balans mellan odling av olika råvaror. Bomullsodlingarna kräver enorma mängder vatten, de besprutas oftast hårt vilket gör marken urholkad och oanvändbar till att odla föda på. Detta innebär stora miljö- och svältkatastrofer i fattiga länder.


AnnaPS ambition har varit att hitta ett alternativ till bomull för vi strävar efter balans, det är ett sätt att arbeta för hållbart mode.


Mer om Tencel och varför det är hållbart mode skriver vi om i ett annat inlägg. Ha en god helg allesammans. Nu håller vi tummarna att Visa och Mastercard gör klart våra certifikat nästa vecka så att vi får lansera vår webshop. 
Tencel är gjort på cellulosa=träd och gamla böcker

måndag 21 mars 2011

ANNA PS-PERFEKTA TROSOR ATT RIDA I

Äntligen, idag testade en vän att rida i våra trosor. Så här säger hon:
"Hej, har testat de nya trosorna när jag var ute red idag. Långtur i skogen med Frodi. Funkar kanonbra. Så sköna att det inte känns att man har dem på sig. Do like..: D"


Fyra olika personer, alla ryttare, har oberoende av varandra spontant utryckt när de sett våra trosor: -de där måste vara perfekta att rida i!
Så fick vi det bekräftat idag, så kul. Sömmarna, tyget och modellen tillsammans gör dem perfekta även för ridning.

söndag 20 mars 2011

HUR HANDLAR JAG ANNAPS?

I veckan lanseras vår webshop! Vi kommer skicka ut meddelande och naturligtvis ett lanseringserbjudande när det är dags! Nu är det fest!


Du kommer att kunna handla våra produkter på webshopen: annaps.com 


Till en början kan du välja på två olika modeller - trosor med långa ben, med eller utan ficka. 
Båda modellerna kommer finnas i två färger - Whisper white och Soot black. 
Modellen med ficka heter: Shiny Long Leg Boxi och de utan ficka heter Shiny Long leg. 
Shiny står för tygets egenskaper: ett underbart skinande silkeslent material, Tencel. Long leg är modellen med långa ben.


Det finns fyra storlekar: S, M, L och XL. 


Du kan välja mellan olika betalningsmöjligheter som: kreditkort, direktbetalning från din bank eller presentkort.


Vi har valt att bjuda dig på frakten. Så samtliga ordrar kommer att levereras fraktfritt!


Till en början leveras trosorna fint i silkespapper. Framöver kommer du också kunna välja en snygg presentförpackning, en perfekt gåva till dig själv eller någon annan.


VÄLKOMNA TILL ANNAPS.COM, om några dagar är den igång...vi låter dig veta såklart!


Shiny Long leg Soot Black

torsdag 17 mars 2011

RESA TILL SÖMNADSFABRIK

Produktionschef och Supervisor var så proffsiga och vänliga
Idag är jag just hemkommen från en resa till Lettland, en oerhört givande och bra resa för AnnaPS. Vi kom till en oerhört välskött fabrik ca en timme från Riga i en liten by nära Litauens gräns. Här kändes det i väggarna att sömmerskorna (jag såg inte en enda man) mådde bra och trivdes med sina jobb. Fabrikschefen och Supervisor var vänliga och mycket proffessionella. Det kändes så rätt allting, som att stoppa nyckel i låset. Här kommer vi framöver sy våra trosor och det känns att det kommer bli så bra. Magkänslan är på topp. Ordning och reda, kompetens och trivsel....bättre än så kan det inte bli!
Jag skall berätta mer om vad som händer i en sömnadsfabrik i framtida blogginlägg, jag som älskar produktion tycker det är så kul att se hur saker blir till. Att sedan få njuta av en väl fungerande produktionsapparat gör mig smått lycklig. 
Traditionen att sy i Lettland är gammal och mycket stark. De har en lång tradition av hantverk och sömnad.

Mamma framför fabriken, stöttar med sömnadskompetens och välbehövligt stöd

onsdag 16 mars 2011

WEBSHOP - del 2

När vi skulle starta webshop för att sälja våra underkläder, började vi med en grundlig kartläggning: 
- vilka webshops gillade vi och varför?
- vilka funktioner är viktiga?  
- hur fungerar en webshop?


Sen pratade vi med andra företagare som hade webshop, hur de gick till väga vid starten och vilken leverantör de valt och varför. Återigen: stort tack till Erik Jorlin och Frida Eklund Ekman- Modelmini för er support och goda råd i början!


Därefter gjorde vi en s.k önskelista: vilka funktioner och vilken information som skulle finnas där.  Vag tyckte vi var viktigt i webshop men också vad måste vara med enligt tex. konsumentköplagen. Därefter ritade vi massa skisser hur vi ville att sidan skulle se ut och vilka sidor som skulle finnas med. En översiktskarta helt enkelt. 


Leverantör: Vi valde att jobba med Textalk, en e-handelsplattform. De är vår leverantör och har även hjälpt oss med programmering efter våra skisser.  Om du är sugen på att kolla hur webshop fungerar eller starta, så kan du hos Textalk ha en demoshop och prova dig fram. 


Tips: 1. Surfa, surfa surfa. Var kritisk och gör en plus/minuslista på sidor som du gillar. Gå in på stora etablerade sidor, kända varumärken, uppstickare, små webshops etc. Titta gärna även på de webshopleverantörer du funderar på, vilka har de gjort webshops åt, hur ser dom ut? 
2. Våga fråga andra som startat webshop eller driver företag. Hur gjorde ni? Vad rekommenderar du? Vad bör man tänka på?
3. Tänk på att din webshop ska hänga samman med ditt varumärke och din affärsidé. Både stil- och innehållsmässigt. Att allt hänger samman. 


P.s Sen behöver du inte köpa från varje sida du besöker i undersökningssyfte .. kan bli väldigt dyrt?

Mitt i vintern i Östhammar startade vi valprocessen

tisdag 15 mars 2011

WEBSHOP!!

Nu är det nära, som vi väntar och längtar! 

Just nu sker det sista tekniska sammankopplingarna och godkännandet mellan bank och betalningsplattform. 

Så snart det är klart - kommer vi att lansera vår första kollektion i vår webshop. 
Den kommer att finnas på www.annaps.com. Där kommer du även i fortsättningen hitta vår blogg.  

Just nu är den sidan www.annaps.com stängd pga detta tekniska underhåll. 
Men vi kommer att slå på den trumman när det dags.. så håll utkik!

Till dess.. litet smakprov på vad som kommer att finnas i vår webshop: 


Shiny Long leg Boxi Whisper white





lördag 12 mars 2011

Glada pristagare Bona Postulata priset 2011

En fantastisk chans och naturligtvis så kul att Uppsalas näringsliv tror på vår tillväxtpotential säger Styrelseordförande Per Sjöberg och VD Anna Sjöberg som i helgen mottager Bona Postulata Priset 2011. Priset består av att tillsammans med övriga pristagare tillbringa 2 dagar på Hammarskogs Herrgård och lära sig mycket bra om tillväxtfrågor, samt efterföljande nätverksträffar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 mars 2011

WEBSHOP- del 1-för dig som vill veta hur man gör

Det är snart dags. Dags för lansering av vår webshop.. som vi har väntat och längtat. 
Det är en längre process än vad vi i allafall hade trott från början. Det är oerhört många komponenter och praktikaliteter som skulle samverka och falla på plats. En spännande, kreativ resa och ibland även lite krokiga omvägar. Men det är väl omvägarna som kanske leder till nåt nytt?
Denna resa fram till vår lansering tänkte vi berätta om. Hur startar man en webshop. 


För dig som är intresserad av hur det går till, kanske funderar du på att starta en själv?
Vi kommer lägga upp olika kapitel här på bloggen och hoppas att du hittar det du söker. 



tisdag 8 mars 2011

Anna PS med 1,6 miljonersklubben

Just nu är vi på vårt första stora event och visar upp oss och våra första trosor.



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 mars 2011

TROSOR I LAGER

Nu äntligen har vi fått in trosor i lager !


Trosor med långa ben som vi kallar Shiny Long leg, dessa finns i två färger Soot Black och Whisper White.
Trosor med långa ben och ficka som vi kallar Shiny Long leg Boxi, dessa finns i en färg Soot Black.


Webshopen är på G.....nu är det vår bank som gör de sista aktiviteterna, det beräknas ta ytterligare en vecka innan det går att betala med kort i shopen, håll ut.


Snart snart kan ni handla i vår webshop och självklart skall vi ge er som följer vår blogg ett lanseringserbjudande. 
Vi låter er veta när webshopen är igång.....håll utkik!
Trosor med ben packas upp från fabriken

söndag 6 mars 2011

VÅR FILOSOFI - Kvalitet och hållbart mode

Att arbeta med hög kvalitet och design som förskönar är ett av Anna PS starkaste ledord. Vi vill att våra produkter ger dig energi och förskönar dig. Designen ska förstärka dig.

Hög kvalitet för oss betyder att dina plagg håller både i stil och tvätt efter tvätt. Det är hållbart mode. Att genom mindre s.k slit och släng produkter får vi minskad miljöpåverkan. Dessutom är det skönt att ens älsklingsplagg håller.

Designen ska vara klassisk, en tidlös kollektion. Färgerna sobert vackra. Det ska alltid vara  rätt, oberoende årstid, trender eller modell. Du är alltid rätt i  Anna PS plagg.

Vi tycker själva att det är jobbigt att vara insatta i allt, veta vad som är bra i miljösynpunkt, att påläst vara. Vi vill göra jobbet åt dig. Vi gör de självklara valen åt dig, du som kund kan lita på oss, både som företag och producent.


Du skall kunna lita på att vi i varje valsituation gjort ett aktivt val, att i största möjliga mån minimera negativa miljöeffekter på dig, den som producerar eller naturen.

onsdag 2 mars 2011

Anna PS för vem då?

Anna PS underkläder är för kvinnor. Alla kvinnor. Vi gör underkläder som förskönar med omtanke om människa och miljö.


Anna PS utvecklar underkläder som både har förvaring för insulinpump och utan förvaring. Anna PS FASHION är de produkter som är utvecklade utan förvaring för insulinpump.


AnnaPS PUMP och Anna PS FASHION har allt lika förutom en sak som skiljer dem åt, PUMP produkterna har en infälld ficka.


I mars lanseras våra första produkter. Inom PUMP kommer vi att utveckla produkter för män och barn under 2011.

Anna PS med och utan ficka, samma produkt men ändå olika

tisdag 1 mars 2011

Bloglovin'

Det är en ny värld för oss, att både blogga och hålla sig uppdaterade bland andra bloggare. Att utforska både nyheter, grafisk formgivning, vad gillar jag för inriktning etc.
Vissa bloggar är mer informativa, vissa mer personliga, roliga och andra otroligt vackra med formspråk och foton. Det är verkligen en djungel med bloggar ...


Jag blev tipsad om ett perfekt verktyg, som håller dig uppdaterad på just dina favoritbloggar och nya inlägg. Smart - så slipper jag leta och gå in per sida, utan nu får jag en samlad översikt och sammanfattning. Du bara klickar på 'Följ Bloggen' och du prenumerar på den. 


Så nu har jag skapat en s.k Topplista med med mina favoriter. En Gott & Blandat-påse kan man nog kalla det. Så jag rekommenderar verkligen Bloglovin.com. Självklart hoppas jag att ni vill prenumerera på våran modesta blogg!


Klicka här:  Anna PS på Bloglovin


PS Min personliga favoritblogg denna vecka är : En mammas dag- Helena.
Jättefina bilder, bra mix av inredning, personlig stil och mode DS